marți, 5 iulie 2011

Dus - Intors .

Se intorcea de la cursuri pe acelasi drum prafuit si pietros pe care il parcurgea zilnic . Uneori ar fi dorit sa schimbe drumul .. sa o ia prin alta parte .. dar acela era singurul drum . Era soare si vant . Primul ii placea dar al doilea nu . Avea impresia ca vantul o sa intre oamenii de pe strada si o sa le ia sufletul . Atunci chiar ca nu ar fi rezistat intr.o lume fara suflete , dupa ce ca si asa oamenii incepeau sa fie mai urati si mai rai . Ajunsese in fata blocului . Privi usa de la intrare cu geamuri sparte si cele 4 scari i se pareau ca si cum ar trebui sa urce un munte . Deschise usa cu miscari repezi , puse cheia langa vederile vechi ale bunicii ei si se trantise in fotoliu cu mainile la piept . Aici nu mai era soare si vant , era fum si intuneric . Ramase zeci de minute asa , din cand in cand respirand mai des , nelundu.si privirea de la geamantanul portocaliu de sub pat . Era de mult timp acolo , plin de praf , intredeschis . L.a pregatit cu mult timp in urma , cu multa atentie , dar de fiecare cand punea limba pe el , in secunda urmatoare se razgandea si revenea pe fotoliu cu mainile la piept . Era ceva diferit care o oprea de fiecare data sa plece si sa tranteasca usa in urma ei . Odata se gandise la bunica ei , odata la facultate , odata la prietena ei , odata la sora ei .. dar niciodata la el . Isi spunea de fapt ca el a fost doar in imaginatia ei si acuma si.a gasit alta minte pe care sa o stapaneasca . Acuma .. nu mai erau nici una din astea . Era doar ea , patul vechi si un geamantan portocaliu dedesubt . Sute de ganduri veneau , plecau .. dar se intorceau in mintea ei . Printre care si gandul ei de demult ..
" Pana la urma vantul nu poate sa fie chiar asa de rau .. Poate pot sa.l rog sa ma duca mai repede la .. "
La asta nu se gandise . Nu stia unde sa plece . Stia doar ca TREBUIE sa plece , sa lase in urma TOT , chiar si persoanele foarte dragi ei . " Nu , de data asta nu mai ceda . "
Isi arunca poza alb - negru a mamei ei prin deschizatura geamantanului si tot ce auzi fusese un zgomot puternic , cu ecou . " E doar vantul .. "
Multa agitatie , oameni furiosi , tipand si injurand , oameni nerabdatoari . Aceiasi oameni care riscau sa ramana fara suflet . Era in gara . Trase geamantanul grabita , putin speriata , auzit locomativele .
" Un bilet spre Nicaieri va rog ! "
" Dus - Intors ? "
" NU . Doar dus . "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu