luni, 13 iunie 2011

Frumusete ..

Imi doresc sa fiu frumoasa! .. De cate ori in inima unei fetite nu se naste dorinta aceasta .. Este dorinta tacuta a inimii .. Orice fetita isi doreste sa fie frumoasa .. Sa fie apreciata . Imi amintesc de rochiile si pantofii mamei .. De cate ori nu le probam incantata in fata oglinzii .. Stau si ma intreb ce le facea asa speciale ? De ce eram asa incantata cand le probam ? Citeam o carte .. si printre multe altele spunea ca fiecare fetita isi doreste sa stie ca e frumoasa . In afara de frumusete .. Isi doresc sa fie apreciate , iar atunci cand sunt micute cel mai important este sa fie admirate de tata . Cresc .. Se maturizeaza .. Uita de copilarie , descopera ca nu sunt de-ajuns de frumoase si incep sa isi ascunda naturaletea , gatia si feminitatea cu ,care au fost inzestrate sub un strat de .. fard . Copila de atunci se transforma intr-o adevarata domnisoara .. O domnisoara foarte atragatoare .


In privirea ei se citeste intrebarea : " Sunt frumoasa ? " .. Si de multe ori raspunsul nu este satisfacator , iar tanara incearca din rasputeri sa fie asemeni modelelor din reviste , filme ..


Uita ca adevarata frumusete nu sta in exterior .. exteriorul se " deterioareaza "cu timpul .. Toti imbatranim , dar nu toti stim sa ne bucuram de batranete . " Adevarata frumusete izvoraste din sublim si simplitate . " Frumusetea interioara este mult mai apreciata de cei care stiu sa aprecieze lucrurile la justa lor valoare .


De ce sa te chinui sa iesi in evidenta prin perfectiunea trupului , cand poti sa iti modelezi sufletul sa fi frumoasa in interior ? Stiu .. e greu sa nu fi placut , sa fi marginalizat .. Dar e placut sa sti ca oamenii te iubesc nu pentru infatisarea ta ,ci pentru ca sti sa le fi aproape ,s ti sa mangai , sa sfatuiesti ,i ar cel mai important sti sa-i asculti si iti faci timp pentru asta . Nu trebuie sa abuzezi de frumusetea exterioara , dar nici sa nu o marginalizezi .. bucura-te doar de ceea ce esti , de felul minunat in care ai fost creeat de Dumnezeu . Lasa-i pe altii sa vada cat de special/a esti! Si nu uita:" Zambeste ! "
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu