vineri, 22 aprilie 2011

Iertare .. Viata ..

Iertarea este mireasma pe care violeta o lasă pe călcâiul care a strivit-o . Iertarea înseamnă a te ridica mai presus decât cei ce te-au insultat . Iertarea este cheia fericirii . Iertarea e regăsirea unei averi înstrăinate .
Inima mamei este un adanc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare . Nu există iubire fără iertare si nu există iertare fără iubire .
Iertarea este cheia spre acţiune şi libertate . Iubirea este un act de iertare nesfârşită , o privire tandră care devine un obicei . Viata care are nevoie de iertare are ea prima datorie aceea de a ierta . Cu timpul vei învăţa că încercând să ierţi sau să ceri iertare , să spui că iubeşti , să spui că ţi-e dor , să spui că ai nevoie , să spui că vrei să fii prieten , dinaintea unui mormânt , nu mai are niciun sens .

Viata e pretioasa . Viata e fragila. In clipa asta esti , in clipa urmatoare te-ai dus . Fiecare clipa trebuie stoarsa de tot ce se poate da , fiindca nu sti niciodata cand va cade cortina . Viata are granite precise .  Din cauza muncii si a vietii de zi cu zi atat de incarcate , acest adevar e adesea uitat . Viata este unoeri foarte zgarcita : trec zile , saptamani , luni si ani fara sa simti nimic nou . Totusi , odata ce se deschide o usa , o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis . Acum nu ai nimic , iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta . Viata este o curgere , este un fluviu , este o miscare continua . Dar oamenii au impresia ca ei insisi reprezinta ceva static . Numai obiectele sunt statice , numai moartea este incremenita ; viata este o continua schimbare . Cu cat exista mai multa schimbare , cu atat viata este mai abundenta . Iar o viata abundenta aduce cu sine ectraordinare schimbari , clipa de clipa . Viata nu iarta slabiciunea . Viata este ceva ce toti ar trebui sa incerce macar o data . Viata e ceva ce ti se intampla atunci cand nu poti sa dormi . Viata nu inseamna a trai , ci a sti pentru ce traiesti . Traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima , pentru ca una din ele chiar va fi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu